Værd at vide om a-kasser

Hvis du er en del af det danske arbejdsmarked, har du højest sandsynligt allerede hørt om princippet bag de mange a-kasser, der findes i Danmark. Hvis ikke dette er tilfældet, kan du læse med herunder og finde ud af, hvorledes en a-kasse kan hjælpe dig på vej, hvis der skulle opstå komplikationer mellem dig og din arbejdsgiver.

Kort om a-kassens oprindelse

A-kasse er en forkortelse af ordet ’Arbejdsløshedskasse’. Foreninger, der havde til formål at hjælpe arbejderne, blev dannet i takt med at arbejderne, tilbage i 1900-tallets Danmark, begyndte at løsrive sig fra de strenge krav, fabrikkerne pålagde dem. A-kasserne var altså med til at sørge for, at de rettigheder arbejderne havde blev holdt i hævd af fabriksejerne. Skete dette ikke, kunne a-kasserne bruge deres ressourcer til at gå imod fabriksejeren, og insistere på at arbejdernes rettigheder skulle overholdes ved lov.

De første arbejdsløshedskasser blev dannet af arbejdere. Det vil altså sige, at de første a-kassers økonomiske støtte udelukkende kom fra arbejderne selv. Det var altså altafgørende for a-kassens eksistens, at dem, der kunne arbejde, betalte for deres medlemskab, således at de arbejdere, der havde brug for økonomisk støtte, fik det. Senere hen blev de fleste a-kasser statsstøttede, og dette gjorde altså, at a-kasserne ikke længere med nød og næppe overlevede ved hjælp af den enkelte arbejders bidrag. Nu kunne a-kasserne hjælpe flere i arbejde end nogensinde før.

Efter sammenlægningen af arbejdsløshedskasserne og fagforeningerne i Danmark, er der opstået et stærkt fællesskab, der har i den bedste interesse at varetage den enkelte arbejders rettigheder. Dette stærke system ser man ikke i andre lande, og det kan vi i Danmark godt være stolte over. I dette yndige land bliver vores rettigheder nemlig altid sat som den første og vigtigste prioritet.

I dag har a-kasserne adskillige medlemmer og får derfor hvert år en stor støtte fra staten. Dette tillader store sving i medlemstallet hos a-kasserne, da støtten er med til at holde ressourcerne på et ordentligt niveau. Derudover har a-kasserne også mulighed for at tilbyde flere midler til den enkelte jobsøgende.

Hvilke fordele er der som medlem af en a-kasse?

I dag bruges en a-kasse som oftest til at agere sikkerhedsnet, hvis du pludselig fra den ene dag til den anden mister dit arbejde. Det vil altså sige, at du efter en pludselig afskedigelse kan gå til din a-kasse og høre om dine muligheder. En a-kasse vil typisk tilbyde dig dagpenge, såfremt du overholder de strenge kriterier. Dermed har du mulighed for økonomisk at holde sammen på din familie og dit hjem. Dagpenge gives som sagt til dem, der overholder de specifikke krav, og som sørger for at søge jobs, mens dagpengene modtages.

Derudover har du som medlem af en a-kasse mulighed for at deltage i workshops og diverse kurser, der hjælper de jobsøgende i gang. Disse kurser kan blandt andet handle om, hvordan man skriver en god ansøgning, hvordan ens CV skal stilles op og hvordan man udvider sit perspektiv, når det kommer til at finde et nyt arbejde.

En fælde mange jobsøgende nemlig falder i, er at lede efter jobs, der til punkt og prikke ligner det tidligere arbejde. Dette er ikke altid en god idé, idet mange jobsøgende i dag har et udvidet CV og derfor har mulighed for at bidrage med en masse forskellige kompetencer. Disse kompetencer og erfaringer kan naturligvis indgå i mange forskellige sammenhænge, og dette bør du som jobsøgende tage med i dine overvejelser. Vi foreslår derfor, at du udvider dit perspektiv, når du skal søge jobs på ny, således at du får så mange muligheder som muligt.

Alt dette er med til at hjælpe den enkelte jobsøgende i gang med et nyt og spændende job. I Danmark er vi enormt heldige at have et sådant system, der er dannet for at kunne hjælpe os i gang, hvis hverdagen pludselig skulle tage en uforudsigelig drejning.

Derfor kan det klart anbefales at søge om medlemskab i en a-kasse, således at du altid er sikret mod fremtidige uforudsigeligheder. Dertil kan du altid være sikker på, at dine rettigheder bliver holdt i hævd, og at du er en del af et stort netværk, der alle ønsker at hjælpe dig på fode igen.

Hvilken a-kasse bør jeg melde mig ind i?

Hvis du har besluttet dig for, at du gerne vil melde dig ind i en a-kasse, er næste skridt på vejen at finde ud af hvilken. Der findes nemlig en del a-kasser at vælge imellem, og de henvender sig alle til mange forskellige målgrupper. Hver a-kasse har sine specialister og eksperter i de forskellige jobområder, så derfor anbefaler vi dig at tage en snak med de arbejdsløshedskasser, der har medlemmer fra det samme arbejdsområde, som du selv kommer fra. På denne måde er du nemlig sikret den rette ekspertise på området, hvis der mod forventning skulle opstå komplikationer på arbejdspladsen.

Her hos os kan du sammenligne priser på næsten alle de a-kasser, der er i Danmark. Det er en yderst god idé at sammenligne priser, hvis du blot er ude efter den billigste løsning.

Rate this post

Vær den første til at kommentere

Efterlad kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*