Der kan være mange grunde til, at du gerne vil skifte fra en A-kasse til en anden. Det kan være, at du har fundet en A-kasse, der kan tilbyde dig en bedre pris, end den du er hos nu. Der kan være mange penge at spare hvert år, hvis du skifter til en billigere A-kasse. Det er derfor helt klart værd for dig at gøre. Det kan også være, at du er raget uklar med din nuværende A-kasse af den ene eller den anden grund. Så kan det også være rart at flytte.

Nogle vil gerne skifte A-kasse, fordi de har fundet en anden A-kasse, som de føler, kan repræsentere dem bedre. Det kan være en A-kasse, der henvender sig mere til den faggruppe, som de eren del af. Det kan også være en A-kasse, der har mere fokus på iværksættere.

Lige meget hvad grunden til, at folk gerne vil skifte, er, er der mange, der tror, at det er meget svært at skifte til en ny A-kasse. De er bange for, at det vil være noget, der kommer til at kræve en masse af dem. Det er det dog langt fra. Så skift A-kasse, hvis det er det, som du gerne vil.

Skift A-kasse og få den nye til at hjælpe dig

Når du har fundet den A-kasse, som du gerne vil være kunde hos, kan de som regel klare alt det juridiske og praktiske for dig. Du skal altså bare give dem alle de relevante oplysninger, så kontakter de selv din gamle A-kasse og sørger for, at skiftet kommer til at gå nemt og smertefrit. Det er med til at gøre det rigtig nemt for dig at skifte.

Skift A-kasse

Når du skifter A-kasse, kan du ikke regne med, at du bare kan skifte fra den ene dag til den anden. Der er som regel en opsigelsesfrist hos din gamle A-kasse, som du selvfølgelig er nødt til at overholde. Hvis du ikke er på dagpenge eller efterløn, vil det som regel ikke være noget, som du mærker noget til.

Hvis du er på dagpenge eller efterløn, betyder det dog, at du skal holde øje med, hvilken A-kasse du skal henvende dig til i overgangsperioden. Det betyder også, at din gamle A-kasse kan indkalde dig til møder, selvom du har kontaktet en ny A-kasse for at blive kunde hos dem. Det er vigtigt, at du stadig møder op hos din gamle A-kasse, indtil opsigelsesfristen udløber. Hvis du overvejer at skifte, så skift A-kasse, når du er i arbejde. Det vil være det nemmeste for dig, men kan selvfølgelig også være nødvendigt, når du ikke er.

Skift A-kasse og sørg for at få anciennitet med

Når du skifter A-kasse, er det vigtigt, at du sørger for at få din anciennitet fra din gamle A-kasse med. Som bekendt skal du jo tjene op til en dagpengeret. Hvis du ikke får din anciennitet med, betyder det, at du kommer til at starte forfra med optjeningsperioden på et år. Det kan få store konsekvenser for dig, hvis du bliver ledig i den periode.

Når du er i kontakt med din nye A-kasse, er det derfor vigtigt, at du sikrer dig, at de sørger for at få flyttet din anciennitet med over. Det er som regel også noget, som de kan klare automatisk for dig, men det er rart for dig at vide, at det hele kører på skinner. Skift A-kasse med ro i sindet, når du ved, at din anciennitet bliver overflyttet fra den ene til den anden A-kasse. Selv hvis du ikke har optjent dagpengeret endnu, gør det, at du ikke starter helt forfra i den nye A-kasse.