Skal man være medlem af en a-kasse?

Et af de spørgsmål, som vi oftest modtager i indbakken, er om hvorvidt man skal være medlem af en a-kasse eller ej. Det kan der være ganske forskellige holdninger til, og derfor findes der forskellige svar alt afhængigt af hvilken situation, du står i. Derudover kunne spørgsmålet i sagens natur også udspecificeres mere, hvorfor vi herunder vil gennemgå nogle af de vigtigste ting, som du skal være opmærksom på, når du sidder inde med spørgsmålet om man skal være medlem af en a-kasse.

Contents

Er det lovpligtigt at være medlem af en a-kasse?

Det skal herfra understreges, at det ikke er lovpligtigt at være medlem af en arbejdsløshedskasse. Det er derfor helt op til dig selv, om du ønsker at melde dig ind eller ej. Selvom det kan have et hav af fordele, er det ikke lovpligtigt og dermed noget, som du absolut skal.

Vi slår dog gerne et slag for, at du alligevel overvejer, om ikke fordelene er værd at tage med. Sagen er nemlig den, at du ikke optjener ret til dagpenge, hvis ikke du har meldt dig ind i en a kasse. Skulle uheldet derfor pludselig være ude, og du står uden noget arbejde og dermed fast indtægt, så kan det hurtigt vise sig at være problematisk, når der ikke kan udbetales dagpenge.

En a-kasse er med til at sikre, at du optjener anciennitet til at kunne modtage dagpenge. Derfor er det umuligt at få udbetalt dagpenge, hvis ikke man er medlem af en arbejdsløshedskasse. Selvom det derfor ikke er lovpligtigt, så kan det være værd at overveje, da det kan have en stor indflydelse på den tid, der måtte være, efter at du har mistet dit job.

En a-kasse behøver ikke at være en sur udgift!

Mange kan have den fornemmelse, at en arbejdsløshedskasse blot er en sur udgift. Og hvem har ikke allerede nok udgifter til dagligt? Vi vil dog herfra gerne understrege, at man i stedet ser en a kasse som en investering.

Sagen er nemlig den, at ingen af os kender til de hændelser, der vil ske i fremtiden. I bund og grund er det umuligt at vide, om man har et job i morgen. Derfor kan det være rart med et sikkerhedsnet, der sikrer, at man ikke pludselig står uden nogen som helst indkomst. De faste og variable omkostninger skal naturligvis dækkes, og det kan være yderst svært, hvis der pludselig skulle opstå en situation, hvor der ikke kom nogle penge ind på kontoen.

Derfor bør man sørge for at have meldt sig ind i en a-kasse minimum 12 måneder inden, at man er arbejdsløs. Så har man nemlig optjent anciennitet nok til, at man kan få udbetalt dagpenge.

Find den bedste a kasse hos os!

Vi er en rådgivningsportal, der blandt andet lever af at kunne guide dig til det rette valg af a kasse. Derfor mener vi også, at du via os kan finde den perfekte a kasse til dine behov. Er du eksempelvis ude efter den billigste arbejdsløshedskasse, så kan du via vores sammenligningstabel finde denne.

Er du derimod ude efter en a-kasse, som også kan tilbyde dig en fagforening, så vil dette fremgå som en af fordelene ved den givne organisation. Med andre ord behøver du derfor ikke selv at bruge tid på at søge blandt alle de mange arbejdsløshedskasser, der er i Danmark. Vi har gjort forarbejdet for dig, og du behøver derfor blot at længe dig tilbage og læse vores tabel igennem.

Fordele ved at være medlem af en a-kasse

For blot atter at understrege vigtigheden af, at man i det mindste overvejer en a-kasse, så har vi herunder samlet nogle af de fordele, som du med rette kan tage med i dine overvejelser.

  • Du vil have et sikkerhedsnet, hvis du pludselig skulle stå og være arbejdsløs. Dagpengene vil kunne hjælpe dig med at dække faste samt variable udgifter.
  • En a-kasse vil ofte kunne hjælpe dig med dit CV samt andre af de arbejdsopgaver, man har i forbindelse med at finde et nyt job. A-kasser ønsker naturligvis, at du kommer tilbage på arbejdsmarkedet hurtigst muligt.
  • Du vil ofte kunne få tilbudt et hav af relevante kurser, der kan styrke din viden indenfor de områder, som du måtte ønske.

Der er naturligvis stor forskel på arbejdsløshedskasser, og derfor kan du med fordel læse vores beskrivelser af de enkelte, hvor vi går i dybden med dem samt belyser de fordele, der er.

Rate this post

Vær den første til at kommentere

Efterlad kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*