Mister jeg min anciennitet, når jeg skifter a-kasse?

Et af de helt store spørgsmål, som helt naturligt opstår, når man ønsker at skifte sin a-kasse, er om hvorvidt man mister sin anciennitet. For mange danskere er ancienniteten i sin arbejdsløshedskasse naturligvis alfa og omega, da det er denne, der i sidste ende bestemmer, om man har ret til at modtage dagpenge. Har man dog fundet en a-kasse, der er billigere end sin nuværende, eller blot fundet en organisation, der passer bedre til ens præferencer og behov, så er det relevant at vide, om man mister sin anciennitet, hvis man skulle vælge at udskifte sin nuværende a-kasse.

Svaret er dog relativt enkelt: Nej, du mister ikke din anciennitet, når du skifter a-kasse. Det er dog vigtigt, at du ikke melder dig ud af din gamle a-kasse, men at du derimod får den nye arbejdsløshedskasse til at lave en flytning. Melder du dig nemlig selv ud, så vil du miste din anciennitet. Derfor må du endelig ikke glemme, at et skifte skal foretages via den nye a-kasse.

Contents

Det er nemt at skifte a-kasse

Ønsker du at skifte din a-kasse, så er det rart at vide, at det faktisk er rigtigt nemt. Ofte skal du faktisk ikke foretage dig det store, det vil den nye organisation nemlig stå for.

Det er blot vigtigt, at du (som vi nævnte indledningsvist) ikke selv melder dig ud. Overflytningen skal håndteres af den nye a-kasse, for så er du nemlig sikker på, at du beholder din anciennitet.

Der kan være mange grunde til, at man ønsker at flytte til en ny organisation. Vi har valgt at kigge på nogle af de mest gængse grunde herunder. Derudover vil vi give dig nogle tips og tricks til, hvordan du selv finder den mest optimale a-kasse udfra dine behov.

Derfor bør du overveje at finde en ny a-kasse

Kigger man på, hvorfor folk normalvis vælger at skifte a-kasse, så er det ofte af en af følgende årsager.

  • Hvis man skifter job i en helt ny branche
  • Hvis man ønsker at finde en billigere a-kasse
  • Hvis man ønsker at benytte sig af nogle services, som konkurrerende arbejdsløshedskasser tilbyder (det kunne være alt fra hjælp med CV’et til juridisk hjælp i forbindelse med ansættelse)

Sidder du på nuværende tidspunkt i en af ovenstående situationer, så kan det være, at det er på tide at afsøge markedet for en ny organisation. Heldigvis kan vi hjælpe dig med dette, da det er noget, som vi beskæftiger os med til dagligt.

Sammenligning af priser på a-kasser

Her hos A-kasse-guide.dk er vores fornemmeste opgave at kunne guide dig til det rigtige valg af a-kasse. Derfor vil du her på siden kunne finde en masse relevant indhold, som skal være med til at hjælpe dig træffe den rigtige beslutning.

Vores mest benyttede service, er vores sammenligningstabel, hvor du lynhurtigt har mulighed for at danne dig et gyldent overblik over, hvad de forskellige arbejdsløshedskasser koster samt tilbyder dig som kunde. Denne tabel er med til at spare dig for en masse tid, da vi har gjort alt forarbejdet for dig. Du skal blot finde frem til den a-kasse, der passer bedst til dine egne præferencer og behov.

Derudover bruger vi lang tid og mange ressourcer på at skrive relevant indhold omkring de enkelte arbejdsløshedskasser. På den måde vil du altid kunne finde de informationer, som du efterspørger. Har du eksempelvis overvejet Det Faglige Hus eller Business Danmark, så kan du blot følge de to førnævnte links, og så vil du straks blive mødt af relevante informationer omkring disse a-kasser.

Hos os lærer vi dig alt om a-kasser

Vi forsøger at give relevante informationer omkring alle aspekter af arbejdsløshedskasser. Derfor bruger vi meget tid på at lave guides, skrive blogindlæg samt opdatere vores FAQ med relevant indhold. Vi kigger endvidere rigtigt meget på, hvad man eftersøger, når man ønsker at få informationer omkring a-kasser. Er du eksempelvis studerende eller ung, så har du ofte mulighed for at få nogle gode priser – er du omvendt selvstændig, så kan der være andre ting, som du skal være opmærksom på.

Vi har derfor forsøgt at samle al relevant information her på siden, så du ender op med den bedste a-kasse.

Meld dig ind i en a-kasse i dag for at optjene anciennitet

Ønsker du at kunne modtage dagpenge, hvis uheldet skulle være ude, og du pludselig står som ledig, så skal du som minimum have optjent 12 måneders anciennitet. Derfor er det vigtigt, at du melder dig ind i en a-kasse hurtigst muligt for at optjene anciennitet.

Det er vigtigt at understrege, at det ikke er prisen for a-kassen, der er bestemmende for, hvor meget du kan få udbetalt i dagpenge. Dagpengesatsen reguleres af staten, og det er derfor ikke muligt at få mere udbetalt ved eksempelvis at betale ekstra. A-kasser har dog mange forskellige priser, og det skyldes blandt andet de ekstra services, som du kan få hos enkelte arbejdsløshedskasser. Her skal du gøre op med dig selv, om det er nogle services, som du føler, at du har brug for, eller om du blot skal vælge den billigste a-kasse og dermed optjene anciennitet.

Rate this post

Vær den første til at kommentere

Efterlad kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*