Hvis du søger en billig a-kasse, som samtidig er utroligt dedikeret, erfaren og tværfaglig, så er Min A Kasse det rigtige valg. Min A-Kasse er med sine 104 år på bagen en af de absolut ældste arbejdsløshedskasser i Danmark. A-kassen blev stiftet i 1914, og har siden da formået at vokse sig til at tælle hele 97.000 medlemmer på tværs af forskellige brancher. Derudover har de forskellige samarbejder med 16 fagforeninger i Danmark, hvilket er værd at tage med, hvis du ønsker indmeldelse i en fagforening.

Min A-Kasse er en tværfaglig arbejdsløshedskasse, hvilket betyder, at de ikke kun optager medlemmer indenfor én speciel branche, men derimod byder dig velkommen uanset faglighed og branche. Derudover er medlemskontingenter en af Danmarks absolut laveste, hvilket er en fordel for dig, hvis du blot er ude efter sikkerheden ved en eventuel arbejdsløshed.

Contents

Priser for medlemsskab hos Min A-Kasse

Min A Kasse er, som nævnt, en af de billigste arbejdsløshedskasser i Danmark. Se kontingentpriserne herunder:

 • Ved fuldtidsforsikring: 464 DKK pr. måned.
 • Ved deltidsforsikring: 347 DKK pr. måned.
 • Efterlønsbidrag ved fuldtidsforsikring: 502 DKK pr. måned.
 • Efterlønsbidrag ved deltidsforsikring: 334 DKK pr. måned.
 • Studerende: Gratis

Det er dog vigtigt at nævne, at du ved ovenstående priser ”kun” får en arbejdsløshedskasse og dermed ikke en fagforening oveni. Hvis du dog kun har interesse i at være dagpengeberettiget, er ovenstående priser dét der skal betales, hvis du ønsker at gøre dig berettiget til dagpenge via Min A-kasse.

Dagpengesatsen du får udbetalt ændres ikke ved, om du vælger at tegne medlemskab hos Min A Kasse eller en af landets mange andre arbejdsløshedskasser. Satsen er reguleret af politikerne, hvorfor du med ro i sindet sagtens kan vælge den absolut billigste a-kasse, hvis du blot ønsker at blive gjort berettiget til dagpenge.

Services hos Min A-Kasse

Udover at udbetale dig dine dagpenge på månedlig basis ved en eventuel arbejdsløshedsperiode, så er der en række andre services, som Min A kasse stiller til rådighed for dets medlemmer. Først og fremmest skal du møde til et obligatorisk vejledningsforløb, hvor a-kassen vil forsøge at få dig på arbejdsmarkedet på bedst mulig vis. Her vil du bl.a. kunne få hjælp til udarbejdelse af dit CV, jobansøgningen og andre praktiske ting, der relaterer til din vej tilbage på arbejdsmarkedet.

Derudover skal det nævnes, at Min A-kasse stiller telefonlinjer og fysiske rådgivere til rådighed, skulle du som medlem ønske rådgivning eller sparring.

Min A-Kasse for studerende

Er du studerende, og ønsker du at melde dig ind i en arbejdsløshedskasse? I så fald er Min A-kasse et fremragende valg for studerende – hvis blot du er under 30 år og er på en uddannelse, som minimum varer 18 måneder, gør du dig berettiget til et studie-medlemskab. (Dog med det forbehold, at du ikke tjener  mere end 223.596 DKK pr. år inkl. SU)

For at få mest muligt ud af dit medlemskab, bør du melde dig ind mindst 1 år inden dit uddannelsesforløb slutter. På den måde opnår du ret til dagpenge fra og med dén dag, din uddannelse slutter.

Som studerende er det vigtigt allerede at forholde sig til arbejdsløshedskasser tidligt i uddannelsesforløbet. Det er gratis at være medlem hos Min A-Kasse som studerende, og det giver dig en sikkerhed allerede fra den dag, du ikke er i studieforløb mere.

Læs mere om a-kasse for studerende her.

Min A-kasse for selvstændige

Driver du en selvstændig virksomhed, og overvejer du i den forbindelse at melde dig ind i en arbejdsløshedskasse, så er Min A-kasse et godt alternativ til de mange a-kasser på markedet. Der er dog nogle helt specifikke krav, du som selvstændig skal kunne opfylde:

 • Du skal udfylde en såkaldt ledighedserklæring for selvstændige.
 • Din dagpengesats skal beregnes ud fra en blanket, som du skal udfylde.
 • Du skal (vha. en kort beskrivelse) kunne fortælle, hvad din virksomhed laver samt antallet af arbejdstimer, du lægger i virksomheden.
 • Ophører virksomheden, skal du kunne sende dokumentation for ophøret.

Derudover er det vigtigt at nævne, at du som selvstændig først kan få dagpenge udbetalt 3 uger efter, at a-kassen har vurderet, at virksomheden er ophørt.

Selvom det kan lyde kompliceret at være medlem i en a-kasse som selvstændig, så er det ganske normal procedure hos arbejdsløshedskasserne. Er du derimod allerede medlem af en a-kasse i dag, så råder vi dig til at læse vores guide om at skifte a-kasse her!

Fordele hos Min A Kasse

Medlemsfordelene hos Min A Kasse er ikke til at tage fejl af. Udover at være en af de billigste arbejdsløshedskasser i landet, så er det et af de steder, hvor medlemstilfredsheden er højest i branchen. Vi har listet nogle af de væsentligste fordele op herunder:

 • Et af markedets absolut billigste a-kasser.
 • Medlemstilfredsheden er i top.
 • A-kassen er tværfaglig, hvilket betyder, at ønsker du at skrifte branche, så kan du blive hos Min A-Kasse.
 • Du har mulighed for lønsikring via ALKA. Med andre ord kan du sikre op til 80% af din løn, hvis du skulle ende i ledighed.

Derudover er Min A-Kasse som nævnt en af de ældste a-kasser i Danmark, hvilket giver dig en tryghed i maven og viden om, at ekspertisen indenfor området ikke er til at tage fejl af.

Hvilken a-kasse skal du vælge?

Et af de helt store spørgsmål er, hvilken arbejdsløshedskasse du bør vælge. Der findes et hav af forskellige i Danmark, som alle hungrer efter nye medlemmer. Det kan derfor være overvældende for dig, når du skal forsøge at danne dig et overblik over dine muligheder.

Vi har forsøgt at gøre processen nem, smertefri og tidsbesparende for dig. Vi har blandt andet lavet en guide til a-kasse priser, hvor du nemt og hurtigt kan danne dig et overblik over, hvordan de forskellige arbejdsløshedskasser placerer sig prismæssigt på markedet. Derudover har vi lavet et skriv om a-kasse regler, så du er så godt informeret indenfor området som muligt.

Vi ved, at det kan være svært at navigere mellem alle de forskellige muligheder. Dét der er vigtigt at huske på er, at du altid vil få samme størrelse udbetaling af dagpenge, uanset hvilket valg du tager. Det er de ekstra services, du skal gøre op med dig selv, om du vil betale ekstra for via dit medlemskontingent.

Hos Min A-Kasse betaler du ikke for alle mulige ekstra serviceydelser, hvilket er en stor økonomisk fordel for dig, hvis du blot ønsker at gøre dig selv dagpengeberettiget. Ønsker du dog at udvikles via kurser, få juridisk hjælp og anden form for rådgivning, så bør du kigge nærmere på eksempelvis CA, Krifa eller FTF A-kasse.

Er det svært at skifte a-kasse?

Det er ikke spor svært at skifte arbejdsløshedskasse. Du får uanede mængder af hjælp hos din nye a-kasse, som er vant til at tage sig af sager som dine. Et skift sker både smertefrit og hurtigt, og du skal ofte ikke løfte en finger selv, da det alt sammen klares gennem intern kommunikation a-kasserne imellem.

Sidder du tilbage med spørgsmål til ovenstående skriv, eller har du generelle spørgsmål om arbejdsløshedskasser, så kan du enten kontakte os eller gå direkte til vores ”Ofte Stillede Spørgsmål”, hvor vi har besvaret nogle af de mest gængse spørgsmål. Vi har endvidere også vores blog, som med jævne mellemrum opdateres med relevant og lærerigt indhold til dig.