Hos Magistrenes A-kasse lægger de ikke skjul på, at de ikke er en A-kasse for alle. De henvender sig udelukkende til folk, der har en lang eller mellemlang videregående uddannelse indenfor humaniora, IT, naturvidenskab, samfundsvidenskab, pædagogik, psykologi, kommunikation og sundhed. Det er de områder, som deres rådgivere er specialister indenfor. Det betyder, at du kan få rådgivning og vejledning af nogle, der har fuldstændig styr på dit felt, og hvordan jobmarkedet er der.
Du kan blive medlem hos Magistrenes A-kasse, lige meget om du er studerende, lønmodtager, freelancer eller projektansat. De favner dermed meget bredt på trods at deres lidt snævre målgruppe – og så snæver er deres målgruppe faktisk ikke. Magistrenes A-kasse har nemlig i øjeblikket over 74.000 medlemmer.
Contents
Fordelen ved at have en A-kasse, der kender dit fag
Der er nogle klare fordele for dig ved at vælge en A-kasse, der kender dit fag. Hvis du er jobsøgende, kan deres rådgivere forklare dig, hvordan jobsituationen ser ud inden for dit fag. Det kan være meget forskelligt, alt efter hvilket felt du arbejder indenfor. Samtalen med rådgiverne kan være med til at give dig nogle realistiske forventninger i forhold til, hvornår du kan regne med at komme i arbejde.
Derudover kan rådgiverne også hjælpe dig med, hvad der vil være den mest effektive måde for dig at søge job på. Det kan nemlig også variere fra branche til branche. Det kan være med til at gøre, at du hurtigere kan komme i job, når du kan få den meget konkrete og håndgribelige hjælp fra din A-kasses rådgivere.
Stor hjælp til dig, der lige er blevet ledig
Lige meget om du er blevet ledig, fordi du har afsluttet en uddannelse, men endnu ikke har fundet et arbejde, eller fordi du er blevet fyret eller har sagt op, kan det være en forvirrende og frustrerende tid, når du lige er blevet ledig. Der er mange forskellige regler, som du skal sætte dig ind i, og som du skal være sikker på, at du overholder, for at du kan få dine dagpenge.
Samtidig skal du til at sætte dig ind i, hvordan du bedst skriver en ansøgning og et CV, så du hurtigst muligt kan komme i arbejde.
Når du lige er blevet ledig, uanset grunden, bliver du indkaldt til et velkomstmøde, hvor du får fortalt om alle de forskellige regler, som du nu skal til at forholde dig til. Inden du gør det, kan du dog finde en række meget udførlige guides på A-kassens hjemmeside, så du er sikker på, at du får meldt dig ledig alle de steder, du skal.
Kurser kan hjælpe dig både som ledig og i job
Hos Magistrenes A-kasse har de en lang række forskellige kurser, som du vil have stor gavn af, både når du er ledig, og når du er i job. For det er vigtigt, at du skærper dine faglige værktøjer gennem hele din karriere, så du er sikker på, at du kan følge med i den rivende udvikling, som jobmarkedet er i.
Som ledig kan der være store fordele for dig ved, at du tager et kursus. Det kan være med til at give dig nogle kompetencer, som du ikke havde før. Og det kan igen være med til at gøre, at du bliver mere attraktiv for arbejdsmarkedet. På den måde vil det blive nemmere for dig at få et job i det lange løb. Også når du er i job, er det vigtigt, at du løbende tager kurser og sørger for, at du er ajour på forskellige teknikker og strømninger indenfor dit fag.
Hos Magistrenes A-kasse har de en lang række kurser, der er enten gratis eller meget billige for deres medlemmer. Det kan være kurser, der handler om specifikke teknikker. Det kan også være mere coaching orienterede kurser, hvor du for eksempel lærer mere om, hvordan du skal gribe jobsøgningen indenfor et specielt fag an.
A-kasse og efterløn hænger også sammen
Hvis du gerne vil have mulighed for at gå på efterløn, når du bliver ældre, er det vigtigt, at du sparer op til den, mens du er i arbejde. Det gør du også gennem din A-kasse. Det er derfor også nødvendigt, at du sætter dig ind i, hvor meget du skal indbetale til efterløn, og hvornår du kan regne med at få efterløn, når du melder dig ind i A-kassen.´
Din efterlønsalder afhænger helt af, hvornår du er født. Er du født før 1. januar 1956, er der et tidspunkt, hvorfra du vil kunne få efterløn. Er du født efter, vil det variere, alt efter hvilket år du er født.
Når du er på efterløn, kan du også have brug for med jævne mellemrum at være i kontakt med din A-kasse. For du må gerne arbejde lidt, når du er på efterløn. Det er bare vigtigt, at det ikke bliver for meget. Der kan hurtigt opstå spørgsmål i forhold til det, og der kan din A-kasse hjælpe dig.
Sådan skifter du A-kasse
Hvis du i øjeblikket er kunde hos en anden A-kasse end Magistrenes, kan det være, at du overvejer at skifte A-kasse. Det kan virke besværligt at skulle skifte, men det er faktisk ikke så svært. Når du melder dig ind i Magistrenes A-kasse, skal du nemlig bare oplyse dem om, at du er medlem af en anden A-kasse. Så klarer de resten for dig.
Når du skifter A-kasse til Magistrenes A-kasse, bevarer du den anciennitet, som du har optjent hos den anden A-kasse. Du skal som bekendt have haft fuldtidsarbejde i et år for at være berettiget til dagpenge, medmindre selvfølgelig du er studerende. Det betyder, at du ikke bliver startet forfra i din optjeningsperiode, selvom du skifter A-kasse.
Du kan også være sikker på, at du har de samme rettigheder hos Magistrenes A-kasse, som i din gamle, når du skifter. Det behøver du derfor heller ikke at bekymre dig om. Har du valg efterløn hos din gamle A-kasse, bliver dine indbetalinger til den selvfølgelig også flyttet med over til den nye, så du har den samme ret til efterløn som før skift af A-kasse.