At finde den helt rigtige A-Kasse kan være en jungle – mulighederne synes umiddelbart uendeligt mange, priserne ganske forskellige og slutteligt ser tilbuddene ud til at være utroligt ens. Vi giver dig ret – det kan være en jungle at gennemskue, men vi er her for at hjælpe dig.

Krifa A-kasse (også kaldt Kristelig Fagforening) er en af de mest velkendte a-kasser i Danmark, og dét er er med god grund. Siden opstarten i 1899 har Krifa hjulpet nyuddannede, ledige og lønmodtagere med alt fra økonomisk støtte i de hårde perioder til hjælp med jobansøgninger og diverse kurser. Med andre ord er Krifa A-kasse en organisation, der udover at tilbyde de vanlige a-kasse løsninger, også går dén ekstra meter for sine medlemmer.Krifa A-kaase

Krifa Arbejdsløshedskasse er i skrivende stund Danmarks 4. Største fagbevægelse her i Danmark (+200.000 medlemmer), hvilket blot understreger organisationens seriøsitet og magt indenfor området. Råderummet er stort og du står stærkt som medlem af Krifa. Det er endvidere vigtigt at fortælle, at Krifa er en tværfaglig A kasse, og du er derfor sikret optagelse uanset baggrund – en vigtig ting at have in mente, skulle du være nødsaget i at skifte job til en helt ny branche.

Hvilken a-kasse er den bedste?

Hvilken a-kasse er den optimale at vælge, og hvilke bør man for alt i verden undgå? Vi kender problematikken – vi kender den faktisk så godt, at vi godt tør kalde os selv eksperter. Vi har valgt at gøre det til vores mission, at guide dig bedst muligt igennem de mange valg af diverse arbejdsløshedskasser.

Kigges der på markedet helt generelt i Danmark, er der få store aktører og en masse mindre. Her indgår Krifa i en af de største aktører i Danmark indenfor fagforeninger, hvilket bl.a. Giver dig følgende fordele som medlem:

● Juridisk rådgivning & vejledning – skulle der opstå en situation, hvor du har brug for hjælp på denne front, er der hjælp at hente.
● Forhandlinger & tjek af ansættelseskontrakt – Krifa A-kasse tilbyder medlemmer hjælp indenfor de fleste svære områder, når det gælder ansættelse, forhandlinger og løbende optimering af din tilstedeværelse på arbejdsmarkedet.
● Stor fokus på udvikling af mennesket – Hos Kristelig Fagroening vægtes den personlige udvikling uhyre højt. Dette kan bl.a. ses på tilbuddene på webinarer, podcasts og kurser, der giver dig som medlem mulighed for at udvikle sig.
● Dagpenge & efterløn – begge tilbydes naturligvis også.

Kristelig Fagforening kan derfor meget vel være den bedste a-kasse og dermed et af de bedste bud på, hvem du bør tage et uforpligtende møde med først, hvis du ønsker at rykke frem i processen af valg af organisation.

Hvad bør jeg være opmærksom på?

Som altid anbefaler vi dig, at du nærlæser betingelserne for aftalen. Det kan synes kedeligt og markant nemmere blot at springe denne del over, men du lærer faktisk en hel del omkring hvordan din (eventuelle) aftale strikkes sammen, ved at give dig tid til at undersøge de juridiske aspekter. Det er ofte ganske standard, det der bliver skrevet i betingelserne, men ofte er det hér, hvor organisationerne får flettet nogle betingelser ind, man bør være opmærksom på.

Du kan dog være ganske rolig med Kristelig Fagforenings Arbejdsløshedskasse – med mere end 200.000 medlemmer er du i sikre hænder, ved at vælge en af de absolut største i Danmark.

Hvorfor skal jeg overhovedet vælge en A-Kasse?

Dette er et af de spørgsmål, vi aller oftest modtager – og vi forstår det fuldt og fast! En a-kasse kan i første ombæring ligne en unødig udgift, som blot hiver de penge ud af dig, som du kunne have brugt på andet sjovt. Det er om ikke andet en utrolig vigtig ting at tage stilling til, for står du pludselig uden job, kan det være ganske kritisk uden den “forsikring”, som dagpenge i og for sig er.