FTF A-kasse er en af de mest populære a kasser i Danmark – og dét med god grund. Her på siden kan du læse meget mere om, hvorfor du måske bør vælge FTF A-kasse, som din fremtidige partner til attraktiv og billig lønsikring.

FTF A-kasse er en såkaldt tværfaglig arbejdsløshedskasse – med andre ord specialiserer de sig ikke kun indenfor et fag men over en bredere skare af bag i diverse brancher. FTF har dog en ekstra god indsigt inden for (blandt andre – se flere på deres hjemmeside) følgende brancher på arbejdsmarkedet:

● Finans & forsikring
● Administration (Privat & offentligt)
● Transport
● Kunst
● Undervisning

Med andre ord er FTF en alsidig og sikker partner, hvad arbejdsløshedskasse angår. Men hvad tilbyder FTF ellers, og hvilke ekstra fordele er der hos dem, og hvordan ligger de prismæssigt? Det er alt sammen noget, der vil blive gennemgået i denne artikel. Her hos A-Kasse-Guide.dk gør vi en dyd ud af at vejlede dig bedst muligt på din vej mod både a kasse og fagforening. Vi er eksperter indenfor området, og har derfor mulighed på bedst mulig vis at guide dig indenfor alt fra a kasse priser til hvilke a-kasse regler der gælder for netop dig!

Contents

Hvorfor vælge FTF A-Kasse?

Som du nok allerede har opdaget, er der en langt række arbejdsløshedskasser at vælge imellem – i Danmark er der omtrent 30 arbejdsløshedskasser, der hver især mere eller mindre individuelt tilbyder en anelse forskellige services. En ting der er værd (og vigtig!) at understrege er, at udbetalingen af dagpenge vil være den samme uanset a-kasse – med andre ord, det beløb du måtte få udbetalt i dagpenge, hvis uheldet skulle være ude, og du stod uden job, vil være den samme, eftersom denne sum er bestemt af politikerne. Dét der er interessant at kigge på er, om de enkelte a-kasser har noget yderligere at tilbyde dig.

FTF A-Kasse kan bl.a. Tilbyde dig nedenstående services, hvis du vælger at tegne medlemskab med dem:

● Hjælp og vejledning til jobsøgning – det er i alles interesse, at du ved arbejdsløshed kommer hurtigst muligt igang igen. Hos FTF får du kvalificeret og professionel rådgivning til din jobsøgning, du så hurtigst muligt kan komme ud og bruge dine kvalifikationer aktivt på arbejdsmarkedet.
● Karriererådgivning – Professionel sparring i forhold til din karriere. Hvor kunne du tænke dig at din karriere skulle lede dig hen, og er du på rette vej?
● Kurser – i bestræbelserne på at gøre sine medlemmer endnu dygtigere indenfor deres felt, tilbyder FTF løbende kurser indenfor spændende områder af forskellige brancher. En ideel mulighed for dig, der gerne vil dygtiggøre dig yderligere eller gå på opdagelse i nye markeder.
Du kan se alle services FTF tilbyder inde på deres hjemmeside.

Som du kan se ud fra ovenstående, er FTF arbejdsløshedskasse ikke blot en organisation, der sikrer dig dagpenge – det er derimod en investering i dig som person i forhold til din karriere og jobmuligheder.

Priser for medlemsskab hos FTF a-kasse

FTF kan bl.a. bryste sig af at være et af landets billigste a-kasser. Priserne ser ud som følger:

● Fuldtidsmedlemskab koster 444 DKK pr. Måned
● Medlemskab med efterlønsbidrag koster 946 DKK pr. Måned
● Er du på efterløn, så koster et medlemskab 437 DKK pr. Måned.
● Et deltidsmedlemskab står til 327 DKK pr. Måned.
● Er du studerende, så er det gratis at væremedlem.
Du kan se den fulde liste med priser på FTF’s hjemmeside.

Det er dog værd at bemærke, at FTF udelukkende er en a-kasse – der er derfor ikke noget fagforening inkluderet, som du måske har set været tilfældet ved andre organisationer. FTF står dog uhyre stærkt med sine 140.000 medlemmer i Danmark, og samarbejder med nogle af landets største organisationer – du står derfor stærkt som medlem.

Er det besværligt at skifte til FTF?

Overhovedet ikke! Dette er et af de hyppige spørgsmål, vi dagligt modtager fra nysgerrige danskere, der er bange for at skifte arbejdsløshedskasse, da det kan synes uoverskueligt og utroligt langtrukkent. Det er det imidlertid ikke, det er faktisk ganske enkelt – du tager blot kontakt til din nye a-kasse, og så vil de stå for resten. Husk dog at gøre opmærksom på, at du allerede er medlem et andet sted, så de kan få rykket dit medlemskab over.

Jeg er studerende – vil FTF være et godt valg?

Det er først og fremmest en super god idé allerede som studerende at tage stilling til, hvilken arbejdsløshedskasse du vil være ved. Grunden til det er bl.a., at du derved kan sikre dig en indkomst i den tid det tager dig, at finde et job, fra at du er færdig med din uddannelse. Det kan give ro i maven at vide, at man ikke fra dag 1 må omlægge kosten til mælk og havregryn, indtil det første job er i hus. Det er derudover gratis at være medlem hos FTF som studerende – en vigtig pointe er dog, at du bør melde dig ind senest 1 år før din uddannelse slutter, for at kunne gøre brug af dagpenge-tilbuddet, når du har sluttet din uddannelse.

Vi hjælper og besvarer dagligt en håndfuld danskere, der alle har spørgsmål til emnet, og vi er derfor yderst godt rustet til at give dig en professionel vejledning mod det rette valg. Det er uden tvivl en stor beslutning, der skal tages, og vi gør derfor vores ypperste for, at vores guides kan give dig en idé om, hvad der er det absolut bedste valg for dig!