Hos Det Faglige Hus er alle velkomne uanset job og religiøst eller politisk ståsted. De lægger vægt på at kunne rumme alle og at kunne hjælpe alle, så de får den hjælp og sparring, som de har brug for, så de kan komme i job igen eller få svar på deres spørgsmål.

Det Faglige Hus har over 100.000 medlemmer og er godt på vej til at blive Danmarks største A-kasse. Det er dog ikke det at få deres medlemstal til at vokse, der er deres primære fokus. Det er selvfølgelig at give en god service og den rigtige hjælp til deres medlemmer.Det Faglige Hus A-kasse

For de fleste er der kun to situationer, hvor de har brug for deres A-kasse: Når de bliver ledige, og når de skal på efterløn. I begge tilfælde er det dog meget vigtigt, at du har indbetalt til en A-kasse, så du er sikker på at kunne få dagpenge fra dag 1, hvor du er ledig. Og så du er sikker på, at du kan gå på efterløn, når du bliver gammel nok.

Contents

En A-kasse hvor alle kan være med

Hvis du vil melde dig ind i Det Faglige Hus, kan du bare gøre det. Du behøver ikke at arbejde i en bestemt branche eller have en bestemt uddannelse. Det er åbent for alle at være med. Både lønmodtagere, selvstændige og studerende kan være med.

For alle tre grupper er det vigtigt, at de sikrer sig bedst muligt, så de kan få dagpenge, hvis de bliver ledige. Både som lønmodtager og som selvstændig kan du miste dit arbejde, så du står uden indkomst i en periode. I den periode er det rart, at du kan få dagpenge. Men det kan du jo kun, hvis du har betalt penge til A-kassen.

Som studerende kan du ikke vide, om du kommer i job med det samme, eller om du må vente noget tid, inden du kommer i job. Hvis du ikke har et arbejde, lige når du er færdig med din uddannelse, er det rart, at du har mulighed for at få dagpenge, indtil du får et arbejde. Når du er studerende, er det gratis for dig at være medlem, så længe du studerer.

Skift nemt A-kasse

Hvis du har en anden A-kasse nu, er det nemt for dig at skifte til en anden, hvis du ønsker det. Det kan for eksempel være Det Faglige Hus A-kasse. Når du gør det, er det vigtigt, at du ikke melder dig ud af din nuværende A-kasse, men at du sender en indmeldelsesblanket til Det Faglige Hus med alle de relevante oplysninger. Deriblandt også, at du i øjeblikket er medlem af en anden A-kasse.

Når du fortæller det, sørger de nemlig for, at dine rettigheder i forbindelse med dit arbejde, og at din anciennitet bliver flyttet med over til den nye A-kasse. Du skal som bekendt have arbejdet i et år på fuldtid for at kunne få dagpenge. Det er derfor vigtigt, at din anciennitet bliver flyttet med over, når du skifter A-kasse, så du ikke starter helt forfra. Men alt det hjælper Det Faglige Hus dig med.

Hvis du skifter til Det Faglige Hus, kan der godt gå op til en måned, før du reelt er medlem hos dem. Det skyldes, at det er din tidligere A-kasse, der bestemmer, hvornår skiftet skal træde i kraft. Når det er trådt i kraft, har du dog ret til faglig hjælp fra den første dag.

Mulighed for at samle A-kasse og fagforening et sted

Hos Det Faglige Hus kan du vælge, at du kun vil være medlem af A-kassen, kun vil være medlem af fagforeningen, eller at du gerne vil være medlem af begge dele. Det kan give nogle gode synergier for dig, at du er medlem af fagforening og A-kasse det samme sted.

Hos Det Faglige Hus bestræber de sig på at være så billige som muligt. Det gør de, fordi de ikke mener, at fagforening og A-kasse er noget, som du skal bruge for mange penge på. For det kan være rigtig dyrt at være medlem af en A-kasse og en fagforening.

På deres hjemmeside har de lavet en beregner, så du kan se, hvor meget du sparer, hvis du skifter til dem. Det kan være med til at hjælpe dig til at finde ud af, om du vil skifte, og om du både skal vælge fagforening og A-kasse.

Få hjælp til at navigere i dagpengesystemet

Hvis du lige er blevet ledig, kan det være svært at finde ud af, hvad du skal gribe og gøre i. Der er rigtig mange forskellige regler, som du skal forholde dig til. Det er derfor vigtigt, at du får sat dig godt ind i dem, så du er sikker på, at der ikke er noget, som du overser. Det kan komme til at koste dig penge i den sidste ende.

Hos Det Faglige Hus’ A-kasse får du hjælp til at navigere rundt i dagpengesystemet. De har lavet en udførlig guide på deres hjemmeside, så du kan få svar på alle dine spørgsmål der. Du er selvfølgelig også altid velkommen til at kontakte dem, hvis du har yderligere spørgsmål. Det kan der hurtigt opstå i forbindelse med dagpenge.

På hjemmesiden kan du for eksempel læse om, hvilke møder du skal til, hvordan du kan komme i gang med din jobsøgning, og hvilke muligheder du har for at tage en uddannelse, hvis du er blevet ledig.

Mange medlemsfordele med Det Faglige Hus

Når du er medlem af Det Faglige Hus’ A-kasse, er den største fordel selvfølgelig, at du er sikret retten til dagpenge og efterløn. Men der er også mange andre fordele ved at være medlem hos dem. De har nemlig lavet aftaler med en lang række forskellige virksomheder, så du kan få rabat, når du handler hos dem. Det gør, at du ikke bare sparer penge på din A-kasse. Du kan også spare penge på forsikringer, fritidsaktiviteter og gaver.

Det Faglige Hus har for eksempel aftaler med en række bilforhandlere, så du kan få rabat, hvis du skal købe en ny bil. Du kan også få rabat på din næste ferie, eller når du tager i forlystelsespark. Det Faglige Hus sponsorer en række fodboldklubber. De udlodder løbende biletter til deres kampe, så du kan være heldig at vinde en af dem.

Også i forhold til forsikringer kan der være mange penge at spare, når du er medlem af Det Faglige Hus A-kasse. Du kan for eksempel spare penge på lønsikring, ulykkesforsikring og flere andre forsikringer. Det er også med til at gøre, at du sparer mange penge på at skifte til Det Faglige Hus.