Derfor skal du være medlem af en a-kasse

Sidder du og tænker over, om hvorvidt du bør blive medlem af en a-kasse? I så fald er du havnet det helt rigtige sted. I dette indlæg vil vi gennemgå nogle af de tanker, som du bør gøre dig, når du overvejer, om du skal tilmelde dig en arbejdsløshedskasse. Det er nemlig ikke altid lige nemt at overskue, om hvorvidt det er en god ide. Derudover kan det være en jungle at skulle navigere igennem alle de forskellige tilbud og organisationer, der tilbyder en arbejdsløshedskasse i din branche.

Contents

En a-kasse giver ro i maven

En af de vigtigste ting, som en arbejdsløshedskasse giver, er ro i maven. Skulle uheldet være ude, og du pludselig står uden job og dermed ingen indkomst, så kan det være rigtigt svært at overskue, hvordan de faste udgifter skal betales, uden at man bliver nødt til at optage et lån.

Med en a-kasse opbygger man den nødvendige anciennitet til at komme i dagpengesystemet, hvis man pludselig står uden arbejde. Dagpenge bliver kun udbetalt til folk, der har været medlemmer af en a-kasse i minimum 12 sammenhængende måneder. Derfor kan det være en rigtig god idé at melde sig ind i en a-kasse ligeså snart, man har muligheden for det, da det handler om at optjene så anciennitet hurtigst muligt.

Mange vælger dog først at melde sig ind i en a-kasse, når det er for sent. Det er derfor vigtigt for os at understrege, at der ikke kan lade sig gøre at få dagpenge, hvis man har meldt sig ind lige optil sin fyring.

Medlemskontingentet er en investering i dig selv

I forlængelse af ovenstående afsnit, så bør man se medlemskontingentet som en investering i sig selv. Det kan være stressende hver dag at tænke over, hvad man gør, hvis man pludselig står uden arbejde. Længerevarende stress har en negativ effekt på vores arbejdsindsats, og derfor bør man som udgangspunkt prioritere udgiften ved at melde sig ind i en a-kasse.

Du kan uden problemer vælge den billigste arbejdsløshedskasse

Mange danskere tror fejlagtigt, at des mere de betaler i medlemskontingent, des større dagpengebeløb bliver der udbetalt. Det er der dog ikke hold i. Medlemskontingentet har intet at sige i forhold til det dagpengebeløb, som du får udbetalt – det er derimod politikerne, der beslutter, hvad dagpengesatsen ligger på det pågældende år.

Det betyder også, at du sagtens kan vælge det billigste alternativ, når du kigger på tilbud fra a-kasser. Dagpengesatsen ændres ikke, uanset hvilken organisation du vælger.

Nu sidder du måske med følgende spørgsmål; ”hvorfor skulle jeg så vælge en af de dyre alternativer?” Svaret er ganske enkel; du får ofte mere end blot en a-kasse. Mange organisationer tilbyder eksempelvis også en fagforening. Derudover tilbydes der ofte også et større udvalg af relevante kurser, arrangementer, events og anden form for uddannelse. Har man dog ikke behov for disse ekstra services, så anbefaler vi naturligvis, at man blot tager det billigste alternativ.

Sammenlign nemt priser på a-kasser

Det er i dag blevet uhyre nemt at sammenligne priserne på alle de organisationer, der tilbyder a-kasser. Vi har nemlig gjort arbejdet for dig. Her hos a-kasse-guide.dk lever vi til dagligt af at rådgive danskere indenfor valg af a-kasse, og har derfor lavet et sammenligningsskema, hvor du nemt og hurtigt kan danne dig et overblik.

For at vende tilbage til den overskrift, der indledte ovenstående skriv, så anbefaler vi naturligvis, at du bliver meldt til en a-kasse hurtigst muligt. Du ønsker ikke at stå i en situation, hvor du ikke ved, hvordan den næste regning skal betales. Derudover er det en uundværlig hjælp, som du vil modtage til at komme tilbage på arbejdsmarkedet af arbejdsløshedskassen.

5/5 - (1 vote)

Vær den første til at kommentere

Efterlad kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*