Det kan være en uoverskuelig udgift at skulle lægge penge til side til a-kasse hver måned, men ikke desto mindre er det også penge, der er givet godt ud, hvis du en dag skulle blive arbejdsløs. At være medlem af en A-kasse er dit professionelle sikkerhedsnet, der garanterer, at du altid har en indkomst og en erfaren sparringspartner, der hjælper dig både når du er i arbejde, søgende eller for nyligt arbejdsløs. Som medlem af en A-kasse er du sikret dagpenge, hvis du bliver ledig. Du er typisk berettiget til dagpenge, når du har været medlem af en A-kasse i et fuldt år og arbejdet hvad der svarer til 52 uger. Det er omtrent 1924 timer.Business Danmark A-kasse

Contents

Hvorfor Business Danmark a-kasse?

Nogle fagforeninger og A-kasser har specialiseret sig inden for enkelte brancher. Det gør, at de nemmest kan yde den bedste og mest effektive service for dig, der arbejder i netop denne branche. Beskæftiger du dig til dagligt med salg eller marketing. Business Danmarks motto er, at alle har noget at sælge, så de er med sikkerhed en god løsning til dig der gør dig i førnævnte fag. Fagforeningen og A-kassen er gangbar uanset om du er lønmodtager, leder eller er din egen chef som selvstændig erhvervsdrivende. Den ekstraordinære viden om netop salg og marketing er også blot en kæmpe fordel for dig, der søger nyt job i branchen, hvis du skulle miste dit nuværende. Business Danmark kan dermed rådgive dig helt efter bogen.

Business Danmarks A-kasse er derfor det sikre valg til dig, der ønsker en professionel ansvarlig A-kasse, der løbende kan rådgive, vejlede og efteruddanne dig, så du altid er klædt bedst muligt på til arbejdsmarkedet, særligt hvis du opererer inden for brancher relevant for salg eller marketing. Ydermere er Business Danmark et godt valg for dig, der samtidigt ønsker en økonomisk forsvarlig A-kasse, der hverken river eller flår dig for dyre kontingenter. Du får hos Business Danmarks A-kasse rigtig meget for pengene.

Fordele ved at være medlem af Business Danmark

Foruden fordelen ved at modtage dagpenge i tilfælde af arbejdsløshed, tilbyder Business Danmark også en lang række andre medlemsfordele. Du har blandt andet mulighed for at deltage på forskellige online kurser, der kan være med til at styrke din online profil, men også webbaserede kurser, der hjælper dig i din søgen efter et nyt arbejde. Du har ligeledes mulighed for at modtage karrierecoaching fra en erfaren erhvervscoach eller få foretaget en personprofiltest, der ed med til at fastlægge din personlighedstype og måske åbne nye personlige og professionelle døre for dig i dit arbejdsliv. Personprofiltesten giver ligeledes et opdateret billede af dine kvaliteter og udfordringer.

Slutteligt tilbyder Business Danmark også juridisk hjælp. Det kan være i forbindelse med gennemgang af en ny kontrakt eller hvis du ønsker at komme ud af din nuværende kontrakt eller hvis du som selvstændig erhvervsdrivende har spørgsmål til lovgivninger og bestemmelser, men ikke selv tid til at sætte dig ind i fagstoffet. Ydermere har du mulighed for at deltage ved arrangementer med andre Business Danmark medlemmer, som du kan sparre med.

Hvorfor er det vigtigt at være medlem af en A-kasse?

Som kort nævnt ovenfor er det vigtigt, at du er medlem af en A-kasse, hvis du en dag skulle miste dit job. Selvom det ikke umiddelbart ligger i kortene lige nu, er det svært at vide, hvad fremtiden bringer. Ikke nok med, at Business Danmark A-kasse udbetaler dagpenge, så hjælper de dig også i søgen efter et nyt job, så du hurtigt kan komme tilbage og blive en aktiv del af det danske arbejdsmarked. Du kan få hjælp til mange forskellige spørgsmål, som kan rejse sig når du er lønmodtager eller selvstændig. Business Danmark yder rådgivning hvis der skulle opstå stridigheder mellem dig eller din arbejdsgiver, hvis du mangler hjælp til at forstå det kringlede skattesystem eller hvis du mangler et par ekstra øjne på dit CV, inden du kaster dig ud i at søge nye udfordringer.

Sådan bliver du medlem af Business Danmark

Det er såre simpelt at blive medlem af Business Danmark A-kasse. Du kan let og bekvemt tilmelde dig hjemme fra sofaen via Business Danmarks hjemmeside. Her udfylder du ganske enkelt bare en onlineformular med nogle oplysninger om dig selv, dit arbejdsliv og eventuel dato på afslutningen af din uddannelse, hvorefter Business Danmark A-kasse fastsætter, hvornår du eksempelvis er berettiget til dagpenge. Reglerne er en smule anderledes for nyuddannede end folk som har været en aktiv del af det danske arbejdsmarked i en årrække. Du kan med fordel allerede melde dig ind i Business Danmark mens du studerer. Det er gratis at være medlem af fagforeningen hele din studietid og så kan du valgfrit tilmelde dig og betale for A-kassen når du er færdig med dit studie. Tilmelder du dig inden 14 dage efter din sidste eksamen, er du ligeledes berettiget til dagpenge direkte herefter.

Hvad koster det at være medlem af en A-kasse?

Som medlem af en A-kasse betaler du et månedligt kontingent, som giver dig adgang til de mange fordele der er, ved at være medlem af en A-kasse. Heldigvis kan du dog trække en del af bidraget fra i SKAT. Kontingenterne i de danske A-kasser er varierende, men hos Business Danmark A-kasse skal du betale 1371 DKK før skat, svarende til 993 DKK efter skat. Kontingentet hertil indbetales per kvartal. Oveni denne pris kommer så kontingentet til fagforeningen, som betales separat. Du behøver nemlig ikke have A-kasse for at være medlem af fagforeningen og omvendt, så du kan let skræddersy din personlige løsning.

På trods af, at det kan være uoverskueligt at tilføje endnu en fast udgift til budgettet, så er det en investering der sagtens kan betale sig at lave. A-kassen er dit sikkerhedsnet hvis uheldet skulle være ude og du skulle stå uden arbejde.