Der findes et hav af forskellige a-kasser, og mange er i ganske forskellige prisklasser – derfor kan det være svært at finde ud af, hvilken a-kasse der er den absolut bedste for dig. Det håber vi, at kunne gøre dig klogere på med denne guide. Her hos A-Kasse-Guide.dk hjælper og rådgiver vi indenfor alt der har med arbejdsløshedskasser at gøre, og vi kender derfor til alle aspekter indenfor valget af den bedste a-kasse.

Først og fremmest er det vigtigt at kigge på, hvilket behov du sidder inde med. Er du udelukkende ude efter sikkerheden ved at være medlem af en arbejdsløshedskasse og derved optjene anciennitet, eller har du behov for nogle af de ekstra services, som mange af organisationerne tilbyder?

Det er endvidere vigtigt at kigge på, om der findes specielle løsninger til lige netop dig – er du eksempelvis selvstændig, studerende eller hører du inde under ”ung”-kategorien, så kan der være nogle helt specielle fordele, som er værd at have in mente. Den bedste a-kasse er derfor dén, der opfylder dine behov og tager højde for din nuværende situation.

Hvilken a-kasse er den bedste for mig?

Som vi kort fik introduceret for dig i det forrige afsnit, er det vigtigt at klarlægge sine behov og derudover kigge på, om man eventuelt hører ind under en speciel gruppe, som får fordele ude hos a-kasserne. Disse specielle grupper kunne eksempelvis være følgende to:

  • Studerende – ofte kan studerende få gratis medlemskab i arbejdsløshedskasserne i studietiden, hvorfor det godt kan betale sig at melde sig ind, mens man studerer. Det sikrer nemlig, at du har optjent den nødvendige anciennitet for dagpenge før du overhovedet er kommet på arbejdsmarkedet. Skulle du derfor ikke få et job, når du er færdiguddannet, vil du kunne modtage dagpenge. Læs mere om a-kasser for studerende her.
  • Selvstændige – de selvstændige har også en gruppe for sig hos de fleste a-kasser. Endvidere er det vigtigt at pointere, at enkelte a-kasser har selvstændige som ”speciale”, og det kan derfor godt betale sig at kigge nærmere på disse, hvis du hører ind under denne gruppe. Du kan læse mere om a-kasser for selvstændige her.
  • Unge – hos mange organisationer vil du opleve, at medlemsprisen for unge under 25 år er lavere end ellers. Unge har derfor en fordel, når der skal indhentes tilbud fra a-kasser. Du kan læse mere om a-kasser for unge her.

Rådet herfra er derfor at se, om de enkelte a kasser har en ”speciel gruppe”, der passer på din profil.

Er den bedste a-kasse nødvendigvis også den billigste?

Hvis du har klikket dig lidt rundt her på siden, har du uden tvivl besøgt vores guide omkring billige a-kasser. Som vi også nævner dér, så kan den billigste a kasse faktisk også godt være den bedste – det afhænger af, hvilket behov du sidder med. Hvis det blot er sikkerheden ved en eventuel arbejdsløshed, som du er ude efter, så kan selv den billigste arbejdsløshedskasse klare skærene for dig.

Din dagpengesats ændres nemlig ikke, om hvorvidt du er hos den ene organisation fremfor den anden. Dét du dog (oftest) går glip af ved de helt billige, er muligheden for eksempelvis at dygtiggøre dig yderligere ved hjælp af kurser, eller muligheden for at få juridisk hjælp og rådgivning. Disse services vil ofte ikke være inkluderet til ”den billige” pris.

Den bedste a-kasse er derfor dén organisation, der opfylder dine behov for services og ekstra tilbud. Det er hér forskellen mellem de forskellige arbejdsløshedskasser ligger.