Hvis du leder efter en A-kasse, der ikke henvender sig til en bestemt faggruppe, men hvor alle er velkomne, kan det være, at det er Ase, som du leder efter. Hos Ase kan alle blive medlem. Det er både selvstændige inden for alle områder, lønmodtagere inden for alle brancher og studerende på alle tænkelige uddannelser. Det gør, at Ase er en meget bred A-kasse, der favner alle.ase a-kasse

Hos Ase kan du vælge mellem både at være med i fagforeningen og A-kassen eller kun at være med i A-kassen. Det er helt op til dig, hvad du foretrækker. Det er selvfølgelig billigere for dig, hvis du kun er med i A-kassen.

Generelt har de nogle meget fair og gennemskuelige priser hos Ase. Det gør, at du nemt kan finde ud af, hvor meget du kommer til at betale hver måned. Hvis du er studerende, er det gratis for dig at være medlem, indtil du bliver færdig med din uddannelse. Er du i arbejde, eller er du ledig, skal du selvfølgelig betale for at være en del af A-kassen.

Fordele for dig, der er selvstændig at være med i ase a-kasse

Der er en stor frihed forbundet med at være selvstændig. Du får lov til selv at bestemme, hvornår du arbejder, og hvornår du holder fri. Du er så at sige din egen chef. Det kan være stærkt vanedannende. Der er dog også nogle ulemper ved at være selvstændig. Det er blandt andet, at du ikke får nogen penge, hvis der ikke er noget arbejde til dig. Når du er ansat hos en virksomhed, skal virksomheden betale dig penge, lige meget om der er arbejde nok eller ej.

Når du er med i Ase A-kasse, får du dog mulighed for at gå på dagpenge, hvis det går så dårligt med din virksomhed, at du er nødt til at lukke den ned. Derudover får du også mulighed for telefonrådgivning, hvis du har spørgsmål til rekruttering, ledelse, personalejura eller inkasso. Det er noget af det, der adskiller Ase A-kasse fra mange andre. Det kan virkelig være en uundværlig rådgivning, du får hos Ase, og det kan være med til at spare dig for mange penge i det lange løb.

Det får du ud at være med i Ase som lønmodtager

Som lønmodtager er der også nogle store fordele ved at være sikret i Ase A-kasse. Hvis du pludselig bliver fyret fra dit arbejde, er det rart, at du ved, at du kommer til at have en indkomst hver måned alligevel – nemlig fra dine dagpenge. Hvis den virksomhed, som du arbejder for, ikke klarer sig så godt, kan det give meget uro. Men det kan give endnu mere uro, hvis du ikke har fået sikret dig ordentligt og meldt dig ind i en a-kasse.

Udover muligheden for at få dagpenge får du hos Ase også mulighed for at få forskellige former for kurser, der kan hjælpe dig med at kvalificere dig til at få et andet arbejde. Du har også mulighed for at få tilskud til efteruddannelse, hvilket igen kan være med til at gøre, at du lærer nogle nye ting, så det vil være nemmere for dig at få et arbejde.

Hvis du er blevet fyret eller af en anden grund er blevet arbejdsløs, er det rart, at du har nogen at tale med om din situation. Hos Ase A-kasse kan de hjælpe dig med jobsparring, så du for eksempel kan få øje på brancher, som du også kan søge job i, men som du måske ikke ville have fået øje på ellers.

Derfor skal du melde dig ind i Ase, når du er studerende

Når du er studerende på en uddannelse, som du godt kan lide, er det ikke rart at tænke på, at du måske kan komme ud og blive arbejdsløs på den anden side af uddannelsen. Mange studerende oplever dog at være arbejdsløse i kortere eller længere tid, når de bliver færdige med deres studie. Det kan være en frustrerende og irriterende tid, der kun bliver mere irriterende, hvis du ikke har fået sikret dig selv godt nok. Det er ved at melde dig ind i en A-kasse mindst et år inden, at du bliver færdig med dit studie.

Hvis du gør det, får du nemlig ret til dagpenge, fra den første dag efter at du er blevet færdig. Hvis du melder dig ind senere end et år inden, skal du vente en måned på, at du kan få dagpenge. Selvom du er vant til at leve på et stramt SU budget, kan det nok blive rimelig knebent for dig, hvis du skal klare dig en hel måned uden indtægt. Ase A-kasse er gratis, så længe du er studerende. Der er derfor ingen grund til ikke at melde dig ind.

Udover muligheden for dagpenge får du også mulighed for at spare med dem om ansøgninger og CV, når du skal til at søge dit første rigtige job.