Er du under 25 år, og har du endnu ikke meldt dig ind i en arbejdsløshedskasse, så vil følgende artikel være yderst nyttig for dig. Der er rig mulighed for at finde en god a kasse for unge, når blot man ved, hvor man skal lede og hvilke faktorer, der er vigtige at have in mente.

Definitionen af “unge” hos a kasser er personer under 25 år. Fordelen for dig, der hører under gruppen “ung”, er ofte en billigere månedlig medlemskontingent, end når du fylder 25 år. Derudover er det ganske alment, at a-kasse medlemskab er gratis for studerende. Se eventuelt vores guide a-kasse for studerende, hvor du kan lære meget mere om, hvilke fordele du kan glæde dig over, hvis du på nuværende tidspunkt er studerende.

Billig a kasse for unge

Er du ikke studerende, og ønsker du at finde den billigste a-kasse, som giver dig fordele som ung? Så bør du tage et nærmere kig på vores sammenligning af landets arbejdsløshedskasser. Her vil du nemt og hurtigt kunne finde ud af, hvilken a-kasse der er den billigste ud fra din profil og dine behov.

To gode a-kasser for unge er CA og Min A-Kasse. Her vil du opleve suveræn service til en minimal månedlig pris.

Det er vigtigt at understrege, at er du udelukkende interesseret i at være berettiget til dagpenge, hvis du pludselig skulle stå som arbejdsløs, så bør du gå efter den billigste a-kasse medlemskontingent. Dagpengesatsen er reguleret af staten, hvorfor den ene arbejdsløshedskasse ikke kan give dig en større sats end den anden. Det, som du derimod går glip af, er de ekstra services, som de enkelte a-kasser har at tilbyde dig.

Overvej også medlemskab i en fagforening

Med til de fleste a kasser for unge er der ofte også tilbud om medlemskab i en fagforening. Du bør overveje, om en fagforening kunne være en god investering for dig. Med en fagforening i ryggen er du nemlig sikker på, at du får det rigtige udbetalt i løn, at feriepengene kommer til tiden og at de generelle krav til på arbejdspladsen overholdes. Derudover er der mulighed for juridisk assistance, hvis du kommer i uoverensstemmelse med din arbejdsgiver.

En fagforening kombineret med arbejdsløshedskasse er ikke meget dyrere, end hvis du blot vælger en a-kasse. Det kan derfor godt betale sig at overveje, om ikke der også er idé i en fagforening.