Er du studerende, og har du dermed interesse i at finde den bedste a-kasse for studerende? Så er du havnet det helt rigtige sted – her på A-Kasse-Guide.dk rådgiver vi dagligt flere hundrede danskere indenfor valg af den rette a-kasse. Et af vores absolut stærkeste områder er a-kasse for studerende, hvorfor vi er sikre på, at følgende skriv vil give dig nyttig viden i forbindelse med valg af den rette arbejdsløshedskasse.

Contents

Studerende har gode vilkår hos a-kasserne

Det er en helt generel (og almen viden i branchen) at studerende får de absolut bedste vilkår hos a-kasserne. Landet ligger nemlig sådan, at langt de fleste a-kasser tilbyder gratis medlemskab til studerende. Håbet er naturligvis, at du som studerende vælger at blive hos den givne arbejdsløshedskasse, når du kommer ud og får et arbejde efter endt uddannelse – det er dog vigtigt at understrege, at der er ingen uopsigelighed i forbindelse med en a-kasse for studerende (der har ikke været uopsigelighed i nogle af de mange hundrede aftaler, vi hos A-Kasse-Guide.dk har gennemgået), og du bør derfor benytte dig af den gratis mulighed.

Er du imidlertid ikke studerende, men hører du under kategorien ”ung”, så se vores guide til a-kasse for unge.

Fordele for studerende hos arbejdsløshedskasserne

Vi har herunder forsøgt at gøre det lidt mere overskueligt, hvilke fordele en a-kasse for studerende medfører:

  • Det er gratis for studerende at være medlem af en arbejdsløshedskasse, mens studietiden står på.
  • Har du været medlem i mindst ét år (inden din uddannelse slutter), har du krav på dagpenge fra din første ledige dag efter endt uddannelse. Det er derfor en god idé at melde sig ind i en a-kasse allerede fra det første semester.
  • Hos mange a-kasser har du mulighed for hjælp med eksempelvis dit CV, jobsøgningen og sågar studiejob. Endvidere er flere og flere arbejdsløshedskasser begyndt at tilbyde kurser indenfor de fag, der bliver undervist i på universitetet.
  • I forlængelse med ovenstående er eksamensforberedende undervisning/kurser også blevet en fast del af serviceydelserne hos mange af landets a-kasser.

Der reelt set ingen grund til, at du ikke bør melde dig ind i en a-kasse, hvis du er studerende – det er gratis og kaster en masse fordele af sig.

Krav du skal opfylde for at gøre brug af fordelene som studerende

Der er forskellige krav afhængigt af hvilken a-kasse, du har interesse i at tilmelde dig. Der er dog nogle helt generelle krav, som gælder mere eller mindre hos alle arbejdsløshedskasser i Danmark.

  • Du skal have bopæl i Danmark, for at kunne få gratis arbejdsløshedskasse som studerende (dette er tilfældet hos de fleste a-kasser – enkelte har dog specifikke regler for udlandsophold).
  • Du skal være opmærksom på, at du ikke må tjene mere end 223.596 DKK årligt inkl. SU (dagpengesatsen i 2018) – tjener du mere end det, er du som hovedregel ikke berettiget til et gratis medlemskab. Du kan dog naturligvis stadig være betalende medlem hos de forskellige a-kasser.
  • Hos de fleste arbejdsløshedskasser skal du være under 30 år for at være berettiget til gratis studie medlemskab.

Opfylder du ovenstående krav, er der intet til hinder for, at du er berettiget til et gratis medlemskab hos et af landets mange a kasser.

Undersøg prisen for medlemskab efter endt studie

Der kommer naturligvis et tidspunkt, hvor du ikke studerer mere, og du har fået et fast job. Her slipper du (desværre) ikke for at betale medlemskontingent, hvorfor det kan være en god idé allerede nu at undersøge, hvad din udgift bliver på månedsbasis, når først uddannelsen er endt og du sidder i et fast job.

Vi har lavet en sammenligning over alle de største a kasser i landet. Denne sammenligning af a-kasser finder du her. Er du blot interesseret i at finde den billigste a-kasse, så har vi naturligvis også lavet en overskuelig og let tilgængelig liste til dig.