Ligesom der findes mange forskellige a-kasser, der hver især kan noget særligt, så er der også et hav af forskellige a kasse priser – og det er endda til trods for, at arbejdsløshedskasser udbetaler det samme beløb til dig, hvad end du er hos den ene a-kasse eller den anden.

Satsen er reguleret af politikerne, og derfor er priserne ofte udtryk for, hvad du får udover din arbejdsløshedsstøtte, hvis uheldet skulle være ude og du pludselig står uden job. Tag eksempelvis den tværfaglige 3F a kasse, hvor du (udover at få støtte ved eventuel arbejdsløshed) får mulighed for at deltage i diverse netværksarrangementer, kurser indenfor spændende områder af arbejdsmarkedet og sågar advokathjælp, hvis der er behov for dette. Derfor er det vigtigt at have in mente, når der kigges på a-kasse priser, at det ofte er de ekstra services, man får lov at betale enten mere eller mindre for, når priserne sammenlignes.

Hvilken a-kasse har de laveste priser?

Ovenstående spørgsmål er et ganske almindeligt et af slagsen – det er sågar af de hyppigst stillede spørgsmål her på hjemmesiden. Vi er alle interesseret i at betale mindst muligt om måneden for vores arbejdsløshedskasse, og derfor jagtes den laveste a-kasse pris naturligvis ude blandt alle selskaberne. Der er dog et par vigtige ting at tage in mente, når der kigges på priser:

  • Ønsker du en tværfaglig a-kasse, eller skal den være målrettet din branche? Der er ofte forskel på prisen, hvad end der kigges tværfagligt eller branchespecifikt. Her kan det være en god idé at gøre op med sig selv, om hvorvidt det ene eller andet er den rette løsning. Tanker du bør gøre dig er bl.a., om en branchespecifik arbejdsløshedskasse i højere grad vil kunne hjælpe dig i netop din situation, eller om din branche er så bred og lettilgængelig, at det ikke er nødvendigt med specialister indenfor området.
  • Hvilke ekstra services bliver der tilbudt? Som vi fik fastlagt i den første del af denne guide, så er satsen for udbetalinger reguleret og dermed den samme uanset hvilken organisation du tilmeldes. Det er derfor vigtigt at kigge på, hvilke andre ting der tilbydes af organisationerne. Står du eksempelvis og ønsker hjælp med dit CV, kontrakten fra nye potentielle arbejdsgivere eller ønsker du at dygtiggøre dig yderligere med kurser indenfor dit arbejdsområde, så er det disse services, du skal sætte op imod den månedlige pris. Krifa A kasse yder eksempelvis juridisk rådgivning & vejledning indenfor forskellige områder.
  • Geografisk placering – selvom det kan være fristende at vælge en billig a-kasse, der hovedsageligt har sine aktiviteter placeret i København, mens du selv er fra Aarhus eller Aalborg, så er det ikke nødvendigvis en fordel og kan i værste tilfælde skade din vej tilbage på arbejdsmarkedet. Det er derfor vigtigt at huske på, at selvom lave a-kasse priser står højt på prioriteringslisten, så ér det meningen, at man skal retur på arbejdsmarkedet hurtigst muligt.

Selvom det er fristende at kaste sig over den absolut laveste a-kasse pris, så bør man gøre sig nogle tanker omkring konsekvenserne deraf.

Sådan finder du de billigste a-kasse priser

Vi ved, at et af de absolut vigtigste aspekter indenfor valg af arbejdsløshedskasse, er et at få så lav en pris som muligt. Derfor har vi også gjort det uhyre nemt for dig, at sammenligne priserne på tværs af de organisationer, der tilbyder deres services til dig. Find den a-kasse, der passer bedst til dit budget her.

Skulle du sidde inde med spørgsmål, så har vi højest sandsynligt allerede besvaret det via vores FAQ. Hvis ikke, så tøv ikke med at kontakte os med dine spørgsmål.