Hvis du leder efter en af de absolut stærkeste arbejdsløshedskasser i Danmark, så er 3F a-kasse et helt naturligt valg.

3F A-kasse (også kaldt Fagligt Fælles A-Kasse) er Danmarks største fagforening, og tages deres egne ord for gode varer (hvilket de med god grund kan), er det den stærkeste fagforening vi har i Danmark på nuværende tidspunkt. Du kender sikkert 3F fra TV-reklamerne, hvor de blandt andet har gjort sig bemærket med humoristiske “baby-reklamer”, hvor små børn/babyer har fået voksne stemmer og debatterer diverse emner. Udover at gøre sig indenfor humoristiske tv-reklamer, har de en ganske fornuftig løsning til dig hvad end du er ude efter en arbejdsløshedskasse eller ny fagforening.

3f A-kasse

Med mere end 240.000 medlemmer i skrivende stund, er 3F A-kasse den absolut største i Danmark – det er værd at bemærke, da det i aller højeste grad gavner medlemmer for organisationen, da foreningen står uhyre stærkt i diverse forhandlinger.

3F er en tværfaglig a-kasse, hvilket betyder, at medlemmerne arbejder indenfor forskellige brancher af arbejdsmarkedet. Disse brancher er bl.a:

● Industrigruppen – med andre ord den klassiske og traditionelle del af den samlede industri. Dette er samtidig 3F’s største medlemsgruppe med omtrent 95.000 medlemmer.
● Transportgruppen – her ses chauffører, havnearbejdere og budde – denne gruppe har omtrent 50.000 medlemmmer.
● Den Offentlige Gruppe – Arbejder du indenfor staten, regioner eller kommuner, så er denne gruppe den rette for dig. Gruppen har omtrent 30.000 medlemmer.
● Byggegruppen – Langt det meste, der har med byggepladser at gøre, hører ind under denne gruppe. Medlemstallet indenfor byggegruppen ligger på omtrent 55.000 medlemmer.
● Den Grønne Gruppe – Nøgleordet her er landbrug – både faglærte og ufaglærte hører under denne gruppe. Omtrent 13.000 medlemmer er Den Grønne Gruppe oppe på.
● Privat Service samt Hotel & Restauration – Denne gruppe tæller ca. 26.000 medlemmer.

Ønsker du at se nærmere på de overenskomster, de forskellige medlemsgrupper har, eller blot ønsker mere information, kan dette findes på 3F’s hjemmeside.

Hvilken A-Kasse er bedst til mig?

Som informationsside inden for arbejdsløshedskasser, er dette spørgsmål et af de hyppigt stillede. Det ér en jungle at finde hoved og hale i alle de tilbud, der kommer fra diverse a-kasser, og hvilken er det nu lige, der er bedst til dig?

Det er først og fremmest vigtigt at kigge indad og forventningsafstemme. Hvad forventer du at få ud af, at være medlem af en a-kasse – og ønsker du også at have fagforening samme sted? Melder du dig ind for at sikre dig mod job løshed i form af dagpenge, eller ønsker du at gøre brug af de ekstra muligheder, diverse organisationer stiller til rådighed for dig? 3F tager sine medlemmer ganske seriøst, og du finder derfor en lang række ekstra tilbud til medlemmer, som blandt andet hjælper med hurtigere aktivering på arbejdsmarkedet, uddannelse indenfor specifikke områder i din branche samt eventuel advokathjælp.

Det kan endvidere betale sig for dig at indhente tilbud fra forskellige organisationer, for derved at have et sammenligningsgrundlag. Med in mente skal du dog have, at betingelserne fra de enkelte organisationer kan være forskellige, og det er derfor en rigtig god idé at afsætte et par timer på at nærlæse de juridiske betingelser, selvom det kan synes både kedeligt og langtrukkent.

Et andet godt råd er at kigge på, hvor du står henne nu – er du studerende, eller har du været på arbejdsmarkedet i mere end 10 år? Hvordan ser din arbejdsmæssige situation ud på nuværende tidspunkt – er du uden job, eller eller du ved at færdiggøre din uddannelse? Hvad end du er det ene eller det andet, har det betydning for, hvilken a-kasse du bør vælge. Her er det bl.a. vigtigt at kigge efter, om a-kassen i dine overvejelser er en tværfarlig en af slagsen, eller om den beskæftiger sig indenfor en given branche. Begge dele har sine fordele og ulemper.

Er det svært at skifte A-kasse?

Er du allerede nu medlem et andet sted, og overvejer du at skifte til eksempelvis 3F A-kasse, men frygter at processen er besværlig og tidskrævende? Frygt ej – det er faktisk markant nemmere, end du sikkert lige går og tror. Skulle du have mod på at prøve en ny A-kasse, vil de nemlig hjælpe dig med næsten hele processen. Du skal blot gøre opmærksom på, at du på nuværende tidspunkt er et andet sted, så vil 3F tage sig af resten. Du får endvidere lov til at “beholde” dén anciennitet, som er blevet opsparet i den gamle organisation, så der er praktisk talt intet at miste!

Det samme gælder, hvis ikke du tidligere har været medlem noget sted. Du skal blot opgive dine oplysninger, og så klarer de resten – det er hverken svært eller omstændigt.

3F er dit sikre valg, hvis du ønsker en stærk tværfaglig A-kasse og fagforening, der har en af de største stemmer ved forhandlingsbordene rundt om i Danmark, og som endvidere tilbyder medlemmerne tiltag udover de sædvanlige.